martes, 4 de enero de 2022

SUPERADA A PRIMEIRA ELIMINATORIA DE COPA

O titular define exactamente o único importante neste partido xogado en Os Calzados ante o ADC A Capela, superar a eliminatoria e centrarse na liga xa que a seguinte eliminatoria copeira será o 17 de maio e evitar por todos os medios deixarse partidos aprazados polo camiño. Afortunadamente o factor sanitario acompañou e os dous equipos foron capaces de xuntar xente en condicións para poder levar a cabo o encontro tendo que lembrar que se suspenderon ata 10 partidos dos 12 programados.

Instante del partido en Os Calzados

O partido empezou ben para os brancos xa que no minuto 10, Javi Miragaya aproveitaba un bo balón desde a dereita posto por Berto e aínda que o remate foi pouco ortodoxo entrou na portería de Andrés. A pesar da vantaxe inicial os brancos non estaban cómodos no campo entrando un pouco no xogo dos locais, balóns en longo, xogo áereo, prolongacións e sacar partido dalgún balón parado e así co partido "durmido", o dianteiro local Raúl bateu a Adán cun disparo desde o bordo da área. O Maniños non reaccionou e o Capela seguiu coa súa estratexia que lle deu resultado ao aproveitar un balón en longo peiteado para que Anxo plantásese só diante de Adán ao que bateu irremisiblemente. Entre ambos os goles os locais tamén dispuxeron dun saque de esquina que golpeou no traveseiro. (2-1) A falta dun par de minutos para o descanso e aí se o Maniños reaccionou ben e inmediatamente, Caste puxo un balón en longo ao dianteiro Álvaro que ante a saída do meta local fíxolle unha vaselina asinando as táboas. Aínda tivo o Maniños o terceiro pero José Ángel disparou por encima do traveseiro. (2-2) e descanso.

Partido muy disputado en todo momento

Nada máis comezar a segunda parte un fallo defensivo local fixo chegar o balón a Álvaro que dun forte disparo bateu de novo a Andrés. (2-3) e a tratar de matar a partido cousa que non se logrou a pesar das ocasións de facelo especialmente por parte de Álvaro que non puido culminar a súa hat trick. Pero cando a presión dos locais parecía que ía a menos, unhas mans na área branca foron sinaladas como penalti pero o local Raúl non foi quen de transformalo e co desvanecíanse as opcións locais de empatar o partido. Quedaba un cuarto de hora e a pesar das numerosas ocasións brancas por mediación de Álvaro ou Miragaya non foi ata o último minuto que David Vidal rematou de cabeza absolutamente só poñendo o ao cabo definitivo (2-4)

Reaparecía Grueiro recuperado de su lesión

Triunfo xusto pero sufrido polas dificultades do rival e do campo onde o Maniños non sentiu cómodo. O importante foi ser capaz de sacar a eliminatoria e agora a esperar o gañador do  Narahío - CD Cariño para coñecer o rival en (1/8) de final. Desexar toda a sorte ao ADC A Capela no que queda de tempada e especialmente aos 4 ex Maniños que forman parte do persoal verdibranco como son Andrés e Alex Cabarcos e os ausentes neste partido Carlos e Oli. Polo Maniños destacar a presenza de tres xogadores do filial que foron titulares e raiaron a un gran nivel como Penabad, Berto e Álvaro, o retorno aos terreos de xogo de Alex Grueiro despois da súa lesión no xeonllo e o retorno de Javi González retornado a Ferrolterra despois da súa prolongada ausencia por motivos laborais.

Agora se a saúde respecta volta á rutina para preparar o partido ligueiro da próxima fin de semana ante a SD Valdoviño. Será o vindeiro domingo 9 a partir das 12:00 H en Caranza