lunes, 29 de abril de 2024

DERROTA DOS MODESTOS NUN PARTIDO GRIS

Non foi un bo partido dos brancos. A derrota foi merecida pero as circunstancias marcaron o devenir do partido en "O Carballal" ante un Boimorto CF, veterano e con as ideas moi claras que no seu campo desenvólvese como pez na auga e que cando se pon por diante no marcador as posibilidades de voltear o resultado son moi escasas. Pasou na ida e volveu a pasar na volta.

No había pasado absolutamente nada cando chegou o primeiro gol local, xogada pola banda esquerda según o ataque dos bermellos, o atacante gana a liña de fondo e fai un bo centro raso ao corazón da área e alí chega un dianteiro local para fusilar a Abraham. De ahí ao final da primeira parte control do partido por parte do Maniños con acercamentos pero sin xerar grandes ocasións de gol a excepción dunha boa maniobra de Christian que se xirou na área pequena superou ao meta local que tocou o balón e cando este entraba mansamente chegou un defensa afastando o balón. En este escenario de no pasar nada, na derradeira xogada da primeira parte os locais sentenzan o partido cunha xogada similar a anterior pero na outra banda. (2-0) e xa sen saque de centro o árbitro sinala o final da primeira metade. Excesivo castigo para o sucedido no terreo de xogo neste 45 primeiros minutos.

Intres antes de comenzar o partido no Carballal

A segunda metade foi de claro color local que asedió a portería de
Abraham sen acerto. O Maniños non chegou a inquietar a portería local ata a recta final. Pero non era o día do Maniños. Despóis dunha xogada dubidosa na área do Boimorto con derribo a Raúl que necesitó asistencia polo golpe recibido pero que quedou no limbo. Pouco despóis de novo Raúl foi derribado na área. Nesta ocasión o Colexiado pitou penal pero Pitu errou. Non era o día do Maniños

Rober nunha acción de partido

Victoria do
Boimorto CF que suma 3 puntos que le ayudarán en su intento de meterse entre los 3 primeiros para disputar a fase de ascenso. O Maniños despóis desta derrota despídese definitivamente desas opcións.

Dous partidos para terminar a Liga (a última xornada non se disputará pola retirada do Laracha CF). Dous partidos, dous derbis. Empezando pola semana que ven ante o CD Narón, un rival que está pelexando por saír dos postos perigrosos da clasificación.